Colinde


 

Preot

Cristian Pomohaci

Cu binecuvântarea

IPS Andrei al Alba Iuliei și a IPS Pimen al Sucevei și Rădăuților

 

 

 

Coperta

Verso

Colindă, Colindă

1. Haideți cu toții sa suim

2. Edera îi verde

3. Sculați, sculați gazde mari

4. Coborât-o coborât

5. Bun ești, Domne, bun

6. Sus în poarta cerului

7. Colo-n freamătul mulțimii

8. Leru-i Doamne, ler

9. Din cer senin

10. Nouă azi ne-a răsărit

 

Piesele 1 - 10: folclor
Aranjament orchestral: George Sârbu
Taragot: Prof. Dumitru Dobrican
Cor: Grupul seminarului Teologic Ortodox - Suceava
Sunet: Didi Iachim

 

 

 

(Coperta interioară stângă)

(Coperta interioară dreaptă)

 
Cuvânt de binecuvântare

Bucuria Nașterii Domnului este legată în fiecare an și de bucuria colindelor. A colindelor pe care le cântăm cu "strămoșii în cor" și prin care preamărim evenimentul cel mare petrecut în Bethleemul Iudeii, naștrerea după trup a Fiului lui Dumnezeu Cel mai înainte de veci.

Colindele vin din adânc de istorie și ele sunt, am putea spune, certificatul de naștere și de botez al poporului Român. De când suntem români suntem și creștini și de când suntem creștini cântăm mereu "colindul sfânt și bun" cel care are darul de a ne purta pe fiecare dintre noi "în vremea aceea" în vremea Nașterii Mântuitorului Hristos. Ele ne aduc aminte de evenimentul nașterii, dar ne aduc aminte totodata și de inocența și frumusețea copilăriei noastre.

Colindele au fost prima predică a neamului nostru prin care el a primit și a tălmăcit actul Întrupării Domnului și l-a făcut cunoscut până astăzi.

Colindul este rupt din Liturghie, deaceea are un caracter sacru, un caracter de taină și de bucurie.

Cât timp vom avea colindele noastre străbune și le vom cânta vom dăinui ca neam în matcă.

Binecuvântând apariția acestui CD cuprinzând colinde străbune interpretate de PCPr Cristian Pomohaci rugăm pe Dumnezeu să-i învredniceascp pe cei ce îl vor asculta "de la tinerețe pâ'n la bătrânețe" de pacea și bucuria ce ai trăit-o îngerii păstorii și magii, iar "Nașterea lui Hristos" să le fie de folos.


Visarion,
episcopul Tulcii.

 

 

 

(Coperta interioară 1/4)

(Coperta interioară 2/4)

O voce a neamului...

Una dintre cele mai sensibile voci din câte au îmbogățit vreodata universul românesc este cea a lui Cristian Pomohaci, binecuvântat parcă de Dumnezeu să aducă lumină în sufletele noastre prin cântecul popular, iar ca preot, prin cântecul religios. O voce cu atâtea culori, câte are portul tradițional, o voce care transformă iubirea de Hristos într-o legendă curat românească.

Părintele Cristian Pomohaci vine acum în lumea cântecului religios cu un mănunchi de colinde aducând bucurie oamenilor și hrană îngerilor prin acest simbol al spiritualității ortodoxe românești.

Simțim în glasul părintelui Cristian Pomohaci o bucurie senină și o sfioasă smerenie, dăruirea sinceră întru sfântă credință.

Acest album este darul părintelui Cristian Pomohaci pe care îl primim cu suflet deschis și curat, acum în preajma Sfintei sărbători a Crăciunului.

Eugenia Florea - Realizator Radio România

 

* * *

 

Rareori mi-a fost dat să văd atăta mulțime de norod ovaționând un solist de muzică populară, așa cum se întâmplă de fiecare dată, peste tot pe unde apare Cristian Pomohaci pe scena de spectacol. Să fie oare pentru că este un interpret valoros, să fie oare pentru că este un preot cu har și s-a dus vestea despre el? Eu cred ca ambele variante sunt corecte. Pe vremea când era încă student la Teologie scriam, tot pe o copertă de CD, că timpul va alege între cariera artistică și cea de slujitor al Domnului. Și timpul a ales. Cristian Pomohaci este acum un preot hărăzit de Dumnezeu să aline suferințele și să grijească sufletele oamenilor, dar totodată se bucură și de aprecierile milioanelor de spectatori și telespectatori care văd în el un interpret al cântecului popular aflat în plină maturitate și afirmare artistică.

Personalitate puternică, spirit ales, Cristian Pomohaci a știut să îmbine cu inteligență, capacitatea sa extraordinară de comunicare, de relaționare cu oamenii, cu farmecul artistic al interpretului de folclor și astfel a reușit să câștige simpatia publicului larg. Cu un simț al umorului foarte bine dezvoltat, cu vorbele sale pline de tâlc izvorâte din seva trasă de la strămoșii săi, țărani de prin părțile Năsăudului, loc de istorie și legendă, marcat de numele multor oameni de cultură născuți pe acele meleaguri, Cristian Pomohaci cucerește inimile oamenilor. Acum, în prag de sărbătoare, părintele Cristian Pomohaci ne dăruiește un album de colinde dintre cele mai frumoase, care, cu certitudine, vor aduce multă bucurie în casele tuturor românilor, în zilele binecuvântate ale Crăciunului.

Elise Stan
Etnomuzicolog, realizator de emisiuni la Televiziunea Română

 

 

 

(Coperta interioară 3/4)

(Coperta interioară 4/4)

Talentul și dragostea pentru cântecul popular l-au ajutat să ajungă în câțiva ani de scenă pe primele locuri între cei din generația sa... Premii mari, aprecieri, aplauze... apoi înregistrări. A venit o perioadă de liniște după care am întâlnit cu toții un alt om... tânărul artist pe care noi îl știam revenea în luminile scenei cu o altă haină a sufletului. N-a părăsit nici o clipă straiele țărănești dar cântecul său a primit rezonanțe aparte. Și omul de pe scenă este parcă altul... nopțile petrecute în rugăciune au brăzdat chipul copilului de altădata dar i-au luminat privirea, i-au limpezit glasul...

Repertoriul ales cu mai multă grijă mai păstrează totuși un zâmbet și o glumă din anii tineri, dar niciodată părintele Cristian Pomohaci nu uită că acum este slujitor al Sfântului Altar.

Din lumea lui de azi, din lumea acesta cu totul specială căreia și-a închinat viața, vine grupajul de înregistrări pe care Casa Roton, cu binecunoscuta-i exigență vi-l oferă în dar de sfintele sărbători ale Nașterii Domnului.

Îveșmântate cu aleasă sensibilitate de maestrul George Sârbu, noile înregistrări a le lui Cristian Pomohaci ne îndeamnă să așteptăm Crăciunul cu sufletul copilului de odinioară... El însuși părintele respectat și mult căutat acum, ne amintește că vine de undeva din lumea satului românesc unde oamenii trăiesc și azi în respect pentru legile Cerului și ale pământului... din țara Năsăudului lui Coșbuc și Rebreanu.

Nu este un obișnuit disc de colinde în lumea de azi invadată de atâtea producții de gen. Este un disc care ne ajută pe toți să intrăm în starea de sărbătoare și, alături de copii noștrii, să fim iar copii cinstind în lumină "Nașterea Pruncului Iisus".

Mărioara Murărescu

 

* * *

 

Părintele Cristian Pomohaci oferă sfat și alinare tuturor celor care-i trec pragul bisericii.

Interpretul Cristian Pomohaci oferă prin colindele sale toată dragostea pe care o poate primi un creștin în sărbătoare. Un singur om care dăruiește în feluri diferite mi se pare special, diferit. Ascultați-l cântând și predicând dragostea.

Teo Trandafir

 

 

 

(Interior CD)

(Coperta spate)

Cu binecuvântarea

IPS Andrei al Alba Iuliei și a IPS Pimen al Sucevei și Rădăuților

 
Drepturi de autor și producție 2008 ROTON Romania. 4357-2 RNF 072325. Distribuit de SINCRON Str Traian nr. 59-61 sector 2 București. Tel. 021-323.49.62, 021-321.68.40, 0232-230.377, www.roton.ro, www.discomania.ro; Tipărit la Casa de Editură Venus. RO6608270. Toate drepturile producătorului și ale autorilor sunt rezervate. Utilizările neautorizate ale aceste înregistrări prin copiere, împrumut, prezentare publică sau transmitere radio și TV sunt strict interzise și se pedepsesc conform legii.
 

Pentru informații actualizate despre turneul de lansare al acestui album de colinde vă rugăm vizitați rubrica noastră de anunțuri

Ascultă melodiile selectate cu real player pentru Windows

 

De ce Moșuni?

pentru cei ce-L cauta pe Dumnezeu...

...dar si pentru ceilalti.

 
   
CD artwork: ROTON. Imagini fotografice CD şi prezentare web: DI.